This is the wholesale site for Natural Heroes. Log in for prices and ordering, or apply for an account.
(click to zoom) Image 1 of 2

Teunisbloemolie (Biologisch & Koudgeperst) Carrier Oil, All products

Sizes30 ml, 100 ml, 300 ml

De werking van de teunisbloem

De teunisbloem komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en werd door de Indianen door de bijzondere  werking veel gebruikt. De goudkleurige olie uit de zaden van de teunisbloem heeft een uniek gehalte aan essentiכle onverzadigde vetzuren, met name gamma-linoleenzuur . Gamma-linoleenzuur heeft een zuiverende en huidondersteunende werking . Teunisbloemolie is daardoor een hele fijne olie om te gebruiken bij onzuiverheden. Verder verbetert teunisbloemolie de elasticiteit en celstructuur van de huid en het haar, ideaal om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en je huid en haar een oppepper te geven!

Hoe gebruik ik teunisbloemolie?
Gebruik teunisbloemolie na het douchen of reinigen van de huid, bij voorkeur 's avonds, zodat de olie 's nachts - wanneer je huid met herstel bezig is - optimaal z'n werk kan doen en je wakker wordt met een gevoede en gladde huid .
Verdeel een beetje van de olie over je gezicht en lichaam en besteed extra aandacht waar nodig (rimpeltjes, puistjes en droge plekjes). Voeg er eventueel een paar druppeltjes essentiële olie aan toe voor een heerlijke geur en om de werking te versterken. Tussendoor kan de olie altijd overdag aangebracht worden op droge plekjes.
Teunisbloemolie kan ook als haar- en hoofdhuidmasker gebruikt worden. Verdeel de olie door je haar en over je hoofdhuid en masseer goed in. Was vervolgens je haar zoals gebruikelijk met shampoo en geniet van een gezondere en zachtere bos haar !
Deze olie werkt ook super van binnenuit en is geschikt voor inname. Neem dagelijks 1/2 tot 1 theelepeltje in tijdens de maaltijd, of meng het door een smoothie.