This is the wholesale site for Natural Heroes. Log in for prices and ordering, or apply for an account.
  1. 160569 large
  2. 160570 large
  3. 160571 large
(click to zoom) Image 1 of 3

Menthol Kristallen Other, All products

Sizes50 gram, 100 gram, 250 gram

Gebruik niet meer dan een 5% oplossing in cosmetica producten en niet meer dan 2% bij producten bedoeld voor inname.

Meer over menthol kristallen

Menthol is een hard bestanddeel in munt en is hetgeen dat de pepermunt geur en smaak  geeft aan de plant. De kristallen worden verkregen door munt essentiële olie te bevriezen tot -30°C, waardoor de menthol kristalliseert en uit de essentiële olie gehaald kan worden. 
Menthol heeft een aangenaam verkoelend en kalmerend effect op je huid en is dan ook heerlijk in bijvoorbeeld een been- of voetenbalsem, DIY vaporub of een eerste hulp zalf. Ook in je shampoo, after shave, en natuurlijk in tandpasta is menthol een goede toevoeging!
De menthol kristallen zijn food grade en kunnen ook toegevoegd worden aan dranken of voeding. Wat dacht je van zelfgemaakte snoepjes of keelpastilles bijvoorbeeld?

Hoe je het gebruikt

Menthol kristallen smelten bij een temperatuur van 44 ° C en kunnen worden opgelost in water, alcohol of olie. Doordat menthol kristallen zeer geconcentreerd zijn heb je er maar weinig van nodig en gaat het dus ook lang mee. In cosmetische producten voor uitwendig gebruik is het aan te raden niet meer dan 5% te gebruiken (dus in 100 gram olie/water/etc. gebruik je maximaal 5 gram menthol), en in tandpasta of andere producten die voor inname bedoeld zijn of per ongeluk kunnen worden doorgeslikt gebruik je niet meer dan 2% (2 gram menthol per 100 gram olie/water/etc.). Gebruik het nooit onverdund!